Kolléganőmtől kaptam ezt a remek képviselőfánk receptet. Valahogy mindig azt hittem, hogy a képviselőfánk nagyon bonyolult desszert, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem... Főleg, ha a krémnél egy kicsit csalunk...
Hozzávalók
- a tésztához:
- 2 dl víz
- 2 dl étolaj
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 6-7 db egész tojás
- 2 zacskó Dr.Oetker Házi krémes alappor
- 2x8 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 zacskó habfixáló
Az olajat a vízzel egy közepes méretű fazékban felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót. Jó alaposan kikeverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, jó alaposan összedolgozzuk. A lényeg az, hogy nyúlós tésztát kapjunk (ettől függ a tojások száma).
A sütőt előmelegítjük 230° C fokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire, két kanál segítségével diónyi halmokat rakosgatunk - egymástól kellő távolságra, mert igencsak megnőnek.
A sütés 220- 230 ° C fokon kezdjük, amíg a tészta szépen megnő, feljön. Ezután már csak szárítjuk kb. 100 ° C fokos sütőben. Amikor kicsit megpirultak, és kopog a tetejük, akkor elkészültek.
Rácson hagyjuk kihűlni őket, de még a sütőből kivéve szúrkáljuk meg az aljukat egy fogpiszkáló segítségével.
Amíg a fánkocskák sülnek, a krémet elkészítjük a zacskón lévő leírás alapján.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Végezetül - tálalás előtt - megtöltjük a fánkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése